duminică, 19 februarie 2012

Locuinta Unifamiliala

Proiect an II, sem.II, Locuinta unifamiliala in Bucuresti, str. Jean-Louis Calderon ptu Concursul National de Proiectare 2010


Concept Citroen


Proiect Urban Insect Citroen ptu concursul AutoZagreb2011

Concept Renault

   Studiu caroserie nefinalizat

Cladire Birouri, Cluj, str. Avram Iancu


Proiect2 sem I anul IV , cladire birouri 3S+P+3E+1R.

Rasturnarea de Guvern in RM

Mai jos e o poveste pe care am gasit-o in urma cu 4 ani pe o foaie de jurnal, pe vremea ceea stateam in gazda in Suceava  intr-o bucatarie umeda  fara curent electric, cu pereti ticsiti de fum de tigara, lumanari, narghilea si  schite auto de ale mele si de ale lui Dima.

 "29 iunie 2008
        Prefata
  Aceste scrieri au caracter satiric la adresa conducerii RM si celor aflati in conducerea ei nicidecum un caracter direct.
  Acest text nu presupune apartenenta autorilor la nici o fractiune, organizatie sau partid politic. Orice asemanare cu pesoane reale este pur fictionala.
  
       A fost odata ca niciodata o tara pe nume Romania, un tarim mioritic al viselor implinite. De cealalta parte a batrinului si sangerosului Prut, cu malurile cicatrizate si chinuite de razboaie infioratoare, se afla Basarabia. Nume pe care bastinasii il pronuntau, parca cu bucurie si in acelasi timp cu durere. In ochii taranilor din acest tinut fierbea dorul de razbunare contra cotropitorilor si colonizatorilor rusi.
      Cei ajunsi pe tarimul  Preamaretii Romanii, prin munca la negru, la alb, la rosu, prin invatamant, furturi sau escrocherii, etc. simteau tot mai aproape timpul razbunarii.
      Printre ei se aflau si doi patrioti cheli: Magnum '47 si un suspect pe nume Caucazianu'.
      In continuare v-om face o mica descrieriere a celor doi indivizi.
Magnum '47: era un tip de 1.75m , bun sportiv, fumator inrait, iluminat prin chelie ( a nu se intelege "iluminat" de la miscarile masonice mediatizate tot mai mult in ultima vreme), cu un calm aparent care inducea o frica inexplicabila, ochii albastri si patrunzatori care spintecau oamenii cu coltul retinei, sprincenele le avea foarte groase care acentuau o atitudine mai putin pacifista. De vina era nasul care trada apartenenta la talibani.
Caucazianu': 1.82, bun sportiv, fumator inrait (si-ar fuma si oasele daca ar fi din iarba), cu o tunsoare tip skinhead, trecea de la o stare de calm la furie acuta la fel de usor cum isi aprindea tigara dimineata spre scoala. Ochii cenusii-verzi, privirea o avea trista si seaca, privit de la distanta putea fi clasificat drept caucazian.
      Mancarea lor obisnuita era grecica, slanina cu ceapa, macaroane si soia cuburi cu iz de carne de pasare.
      Soarta a facut in asa fel incat cei doi s-au intalnit in Romania la studii.
      Discutand deseori la un pahar de tarie, eventual bere (Skol sau Timisoreana) ei abordau subiecte politice,artistice, stilistice, posibile rezolvari pentru problemele micutei lor Basarabiei. Basarabia la acea vreme se confrunta cu multe abuzuri din partea Rusiei la adresa ei si cu mari probleme economice...Fiind destul de bine informati in domeniul armamentului, tacticilor militare de lupta si a manipularii dusmanilor de la distanta, au pus la cale un plan de rasturnare sau mai bine zis de lichidare totala a celor de la conducere aflati in Guvern.
      Noaptea candela isi prezenta jocul de foc dezvelind in lumina slaba si pura chipurile celor doi insi. Dupa o lunga discutie apriga despre politica, unul din ei zise:
-Cat de mult ar fi vrut frate-miu in timpul juramantului sa traga un glonte cioroiului intre ochi...dar nu avea gloante...spuse el mahnit aprizandu-si o tigara gasita  deasupra tocului usii din baie. Tin sa mentionez ca cei doi nu aveau o situatie financiara pre buna . Din acest motiv, cand aveau bani, cumparau tigari comercializate ilegal de catre ucraineni, si le ascundeau prin toata camera; pe sub pat, deasupra tocului usilor, sub televizor, sub cada, sub perna, prin portofele, prin buzunarele diferitor haine, in asa fel incat sa uite de ele si cand se terminau tigarile, cotrobaiau prin toata casa si mai mare era bucuria cand gaseau cate o tigara turtia pe sub salteaua de la pat sau cate o tigara prafuita pe sub radiou...
 - Bah, daca tot is asa de ieftine calasurile, cat m-ar costa sa fur un mertzan( Mercedes S-class 2.0 Tdi negru) si sa-l vand ucrainenilor, pe piata neagra si sa cumpar armament pentru jumatate din studentii basarabeni aflati la studii in Romania?
Intr-o pauza de tigara au ajuns la acelasi gand- moarte pentru patrie este un fapt ONORABIL.
Intr-o seara ploioasa, in care numai un humanoid plictisit si-ar uda unghiile, caucazianul cu un zambet incremenit si cantand melodia din SpongeBob SquarePants, a pornit in cautarea unui mertzan. In acelasi timp Magnum avea un magnum si, evident, nimeni nu avea nimic impotriva. De abia spre dimineata au facut rost de o masina , care spre parere de rau nu era Mercedes S-class 2.0 Tdi negru ci era un banal X5 xDrive 48i gri, deoarece ca pentru ca si cu toate ca erau presati de timp, ii mustra constiinta......"

 si asa se termina povestea, nu stim motivul pentru care sa gasit doar atit din text, poate ca restul ce era scris s-a fumat din cauza ca s-au terminat tigarile, poate au fost prinsi de catre ofiteri KGB, sau poate ca cei doi au plecat la studii in alta parte si drumurile lor s-au despartit.